Zonnepanelen op het dak van Vakcollege Maarsbergen

Rob Jorg, wethouder Duurzaamheid van de Gemeente Heuvelrug, heeft de nieuwe zonnepanelen op het dak van Vakcollege Maarsbergen officieel in gebruik genomen. Met deze installatie zet de school een belangrijke stap op weg naar een zonnige en energiezuinige toekomst.

Op Vakcollege Maarsbergen krijgen leerlingen ruimte en uitdaging om hun talenten optimaal te ontwikkelen en worden zij gestimuleerd om uitstekende prestaties te leveren. Deze vmbo-school is schitterend gesitueerd in de bossen van Valkenheide. Het karakteristieke gebouw heeft een plat dak, dat uitermate geschikt bleek voor de plaatsing van zonne-energie.

Duurzaam

Wethouder Jorg bezocht Vakcollege Maarsbergen om het zonnepanelenproject officieel in gebruik te nemen. De totale capaciteit van de zonnepanelen is voldoende om in gemiddeld meer dan de helft van de energiebehoefte van het schoolgebouw te voorzien. Daarmee zet het Vakcollege een grote stap op het gebied van duurzaamheid. Rob Jorg was als wethouder Duurzaamheid van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug niet zomaar uitgenodigd bij de officiële oplevering van de zonnepanelen. De Gemeente was namelijk mede-initiatiefnemer en mede-financier van dit project.

Vermogen

Na het verkrijgen van de SDE+-subsidie in 2017 zijn dit jaar 432 panelen aangebracht op het dak van Vakcollege Maarsbergen. Deze panelen hebben een vermogen van 145 kWp (0,145 MW). Dat levert jaarlijks circa 129.230 kWh op. De data die inzichtelijk worden met het opwekken van de zonne-energie gaat het Vakcollege gebruiken in het onderwijs.

Energieproject

Het initiatief werd begeleid door ECONNETIC, een energie-adviesbureau uit Driebergen dat hernieuwbare energieprojecten ontwikkelt, financiert, realiseert en beheert. De installatie op Vakcollege Maarsbergen werd verzorgd door het Utrechtse bedrijf ProfiNRG, installateur van grootschalige zonneprojecten.


Op de foto de oplevering van de zonnepanelen op het dak van Vakcollege Maarsbergen, met v.l.n.r. Hans Zijp (projectleider Onderwijshuisvesting Gemeente Utrechtse Heuvelrug), wethouder Rob Jorg, Jenny Oldenhuis (directeur Vakcollege Maarsbergen, Rebekka de Koning (ECONNETIC), Onno Kleijzen (NUOVO Scholengroep), Jan Hazenberg (hoofdcongiërge) en Pieter Laan (ProfiNRG).

Ook interessant

Premier Mark Rutte riep onlangs alle jongeren op om ideeën te spuien over de 1,5 meter samenleving. Hij wil met jullie in gesprek over hoe we om moeten gaan met Corona. Wij zijn als gemeente ook benieuwd naar jullie ideeën. We verzamelen jullie input en sturen die namens jullie richting...

Lees verder

In verband met het Coronavirus zijn de scholen dicht, maar het onderwijs gaat door! Het docententeam zal de lessen voor onze leerlingen gaan verzorgen in Microsoft Teams. Alle leerlingen moeten de app downloaden op laptop, computer of smartphone en inloggen met de gegevens waarmee ze op school altijd inloggen. Welkom...

Lees verder

In verband met het Coronavirus heeft de regering het landelijke besluit genomen om tot en met 6 april alle scholen te sluiten. Dit is een ongewone situatie voor een ieder van ons. Morgen en mogelijk de dagen daarna zullen onze medewerkers zich vooral buigen over de vraag hoe we op...

Lees verder

In verband met de ontwikkeling van het docententeam zullen er de komende tijd enkele trainingen zijn. Op dinsdag 31 maart en dinsdag 7 april is er in verband met de trainingen een racerooster met lessen van 40 minuten. De steunlessen gaan deze dinsdagen gewoon door. Op donderdag 9 april duurt...

Lees verder